Bu yazıda çok sık gördüğümüz ancak hekimlerimizin farkında olmadan yaptığı hatalardan bahsetmek istedik.
Hekim tıbbi ilgi alanları, tedavileri ve sosyal yaşamı nasıl bir kareden takipçilere gösterilmeli, yazım dilinde resmi mi samimi mi olunmalı...
Doktorlar, sosyal medya ile yeni hastalar çekebilir, mevcut hastalar ile etkileşimde bulunabilir ve güvenilir bir itibar oluşturabilirler. Ancak beklenmedik bir şekilde sizi vasat, paragöz ve sıradan bir hekim olarakta gösterebilir.
Kendi karakter özelliğinize uygun bir sosyal medya yapısı oluşturmak.
Öncelikle sosyal medyanızı oluştururken kendinizi iyi analiz etmeniz gereklidir. Sonuçta her bir insanın kendisine özgü kişisel ve karakter özellikleri bulunur. Kimi doktorlar kameralar karşısında çok rahattır, bazıları konusunda ileri uzmanlığa sahip olsada kamera hiç sevmez, kimi doktorlar da sadece profesyonel işleri ile ön planda olmak ister. Tam da o yüzdendir ki hataların en büyüğü çok hasta ve takipçiye ulaşan doktorları örnek alıp benzer sosyal medya yapmaya çapalamaktadır. Bu size bir kaç seneye ve kötü etkilenmiş bir dijital imaja neden olur. Sonuç olarakta aslında hiç birşey yapmasanız da size gelecek belli bir hasta kitlesinin karar aşamasını negatif etkileyerek kendinize zarar vermiş oldunuz.
Neler paylaşacağınızı gruplayın ve belirlediğiniz plana sadık kalın!
Hekimlik yaptığınız uzmanlık birimi, tıbbi ilgi alanlarınız, tedaviler, başarılar, mesleki ve kişisel üyelikleriniz, hobileriniz, sosyal ve aile çevreniz, gezileriniz, sizin sosyal medyada oluşturacağınız içerikler olacaktır. Bunların dağılımını iyi belirlemeniz ve belli bir takvim planında yayınlamanız gerekir.
Dikkatli olmanız gereken hasta ve potansiyel hasta takipçilerinizin sizi sosyal medya ve webte göründüğü kadar sizin hakkınızda fikir sahibi olacağıdır.
Size uygun hedef kitlenizi doğru belirleyin!
Hedef kitle veya potansiyel hastalar, arzu ettiğiniz kitlenin kurgusal temsilleridir. İdeal hedef kitlenizin kim olduğunu anlamak, onlara yönelik içerikler oluşturmanızı sağlar.
Hedef kitlenizi oluştururken şu detayları düşünün:
- Yaş,
- Konum,
- Dil,
- İlgi alanları,
- Zorluklar,
- Sosyo-ekonomik durum,
- Hayatın hangi aşamasında oldukları ve
- Tercih edilen sosyal ağlar.
Hesaplarınız oluşturulduktan sonra, veriler ve analizler aracılığıyla kimlerin gönderilerinizi takip ettiğini ve etkileşime geçtiğini görebilirsiniz.
Gerçek kitleniz ideal hedef kitlenizle örtüşmüyorsa, iki seçeneğiniz var: Ya sosyal medya stratejinizi değiştirirsiniz ya da hedeflemeniz gereken kişileri yeniden belirlersiniz.
Sonuç olarak;
Bir çok hekim yanlış stratejiler ile sosyal medyayı yanlış kullandığını gözlemliyoruz. Sizde sosyal medyanın gücünü kullanmak istiyorsanız yazımızdaki önemli noktaları dikkate alarak bir strateji oluşturmanızdır.
Sizin de çok çoğu meslektaşınız gibi yapacağınız en belirgin hatalar şunlardır;
- Yapılan tedaviyi basit göstermeye çalışırken, işinizi çok basit gösterek, o işi herkesin yapacağı gibi bir imaj vermek,
- Sırf popüler diye içeriğinize uygun olmayan müzikler kullanmak (bazen güzel olabiliyor),
- Karakterinize ve tıbbi bölümünüze uygun olmayan strateji kullanmak (Kardiyolog veya beyin cerrahısınızdır ancak estetikçi veya saç ekim uzmanı gibi bir sosyal medya düzenlemek).
- Ajanslara ödeme yaparak sadece tasarım dolu hesap oluşturmak. Bu genelde sizi memnun eder ancak takipçiler ile sizin aranızda güven ve duygusal bir bağ oluşturmaz. Ticari gösterebilir.
- Dengesiz paylaşım yapmak. Bazen çok bazen hiç paylaşım yapmanız size takipçi kaybettirir ve keşfede düşemezsiniz.
360 Doktor Dijital
Uzun süredir sağlık sektöründe ki oluşan deneyimimiz ve çalışmalarımızın doktorumuz ile doğru bir işbirliği içinde çalışması için belli prensip ve çalışmalar uyguluyoruz bunlar;
- SWOT analizi ile dijital yol haritası
- Tıbbi birim ve doktorun karakterine uygun bir planlama
- Fotoğrafçı & Videocu ziyaretleri
- Dijital İmaj Yönetimi
- Online Destek
Ücretsiz Dr Ziyareti
Formu hemen doldurun sizi arayarak ücretsiz ziyaret randevunuzu oluşturalım.